UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

ТОП-10 спортивних подій: запорізький "Металург" порадував вболівальників переможним "дублем"

Запорізькі легкоатлети назбирали "врожай" нагород, а "Металург" нарешті подарував вболівальникам перемогу

ТОП-10 спортивних подій: запорізький "Ме…

Тиждень, що минає, був багатим на легкоатлетичні події різного рівня. Зокрема, вдалим був для запорізьким метальників та бігунів як на всеукраїнських, так і на міжнародних аренах. Порадували й ігрові колективи. Зокрема, чергову лігочемпіонську перемогу відсвяткували гандболісти "Мотору". Але "родзинкою" тижня все ж став "Металург", який вперше у цьому році виграв, причому двічі. Про найцікавіше у запорізькому спорті – у традиційному ТОП-10 від Depo.Запоріжжя.

1. ГК "Мотор" на "мажорній ноті" відправився до плей-офф Ліги чемпіонів

У 10-му турі запоріжці зіграли у Данії з ГК "Хольстебро" з однойменного міста. Моторівці розпочали жваво, на стартові на десять хвилин повністю захопивши лідерство на ігровому майданчику. Лише після цього датчани оговталися і відновили рівновагу 6:6, а потім і вийшли вперед на два пункти. У запоріжців не все виходило в атаці, як результат на перерву пішли за рахунку 17:15 на користь "Хольстебро". У другому таймі моторівцям вдалося вирівняти гру і вийти у лідери – 21:24. Господарі "дихали в спину" і на 24-й хвилині навіть скоротили відставання до мінімуму – 24:25, та на кінцевий результат це не вплинуло. Запоріжці виграли 30:28. Ця перемога стала шостою поспіль для ГК "Мотор" у Лізі чемпіонів. Команда Миколи Степанця продовжить змагання за головний трофей престижних стартів у плей-офф. На цій стадії запоріжці двічі зустрічатимуться із французьким "Монпельє". Перший поєдинок відбудеться 4 березня у Харкові, а наступний – за тиждень після цього на майданчику суперника.

2. Запорізька легкоатлетка здобула бронзу на міжнародних стартах

У французькому Меці відбувся легкоатлетичний турнір Meeting Elite en Salle de Metz. На дистанції 800 м змагалася запоріжанка Анастасія Ткачук. Їй вдалося потрапити до призової трійки – результат 2.01,57 приніс нашій землячці бронзу. Крім того, цей час також став найкращим для Ткачук у поточному сезоні. Другою на 800-метрівці стала також українка Ольга Ляхова.

3. Запорізькі майстрині рингу везуть медалі з Ковеля

Там відбувся чемпіонат України з боксу серед жінок, молоді та юніорок. Наш край представили п'ять майстринь шкіряних рукавичок. Додому везуть три нагороди. Найвищий результат має Яна Кучеренко, яка виступила серед юніорок у вазі 54 кг. У фіналі з рахунком 3:0 виграла у львів'янки і стала чемпіонкою України з боксу. "Срібло" у цій віковій категорії у вазі 66 кг здобула Тетяна Посунько - у поєдинку за "золото" поступилася тернопільчанці. Ще одну нагороду до запорізької скарбнички поклала Валерія Семенченко, яка виступала у категорії 51 кг серед жінок - має "бронзу". А ось дівчата, які представляли Запоріжжя серед молоді, залишились без нагород. Єлизавета Косенко і Ольга Шалімова програли у стартових поєдинках і стали п'ятими.

4. Запорізькі метальники стали чемпіонами України

Мукачево приймало національну першість з легкоатлетичних метань серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків. Серед дорослих спортсменів відзначилась Ганна Гацько-Федусова. Запоріжанка метнула спис на 58 м 81 см, що принесло їй золоту медаль. Ще одне золото здобув Михайло Кохан у секторі метання молота. Чинний кількаразовий рекордсмен України серед юніорів відправив свій снаряд на відстань 74 м 21 см.

5. "Запоріжжя-ЗОГ" перервав безпрограшну серію в українській Суперлізі

Наша команда вдома приймала луцький "Волиньбаскет". Стартова чверть відзначилась щільним захистом запоріжців – вперше у кільце лучани влучили лише на середині першої чверті. Як результат 26:7 на користь господарів. У другій десятихвилинці запоріжці довели перевагу до 30 пунктів і зменшили натиск – на велику перерву пішли за рахунку 46:23. Лідирувати на майданчику господарі не припинили і надалі, не залишаючи "Волиньбаскету" можливості відігратися. Найчастіше у "ворожому" кільці відзначались Олександр Рибалко та Макс Конате, який довів власний рахунок до 17 пунктів. У матчі ж БК "Запоріжжя-ЗОГ" переміг 82:54.

6. ГК "ZTR" у чоловічий гандбольній Суперлізі обіграв київський "ЦСКА"

Матч чергового туру чемпіонату України у столиці команда Віталія Ната розпочала впевнено. Впродовж стартових п'яти хвилин запоріжці не підпускали суперників до воріт, самі ж забили двічі. Після цього гра зрівнялась, вийти вперед гостям вдалося тільки під завісу першого тайму – 17:10. У другому трансформаторники збільшили перевагу до 11 пунктів, а далі складнощів довести гру до переможного фіналу не виникло. Тож у підсумку запоріжці виграли 38:22, закріпившись на першій сходинці турнірної таблиці.

7. "Металург" стартував з перемог у всеукраїнському турнірі

Запорізька команда на Київщині грає на турнірі Arsenal cup імені Сергія Закарлюки. Першим суперником металургів став представник Другої ліги івано-франківський ФК "Тепловик". Рахунок було відкрито ще у першому таймі – першим і єдиним голом у грі відзначився металургівець Сергій Хомутов. Тож 1:0 – і "Металург" відкрив лік перемогам не лише на турнірі Закарлюки, а й у 2017-му році. Наступним суперником запоріжців в "Arsenal cup" був донецький "Шахтар" U-19. У першому таймі гострих моментів майже не було, відкрити рахунок не вдалося жодній з команд. А ось у другому - активізувались металурги. Вихід один на один з воротарем реалізував Артем Чернявський, відкривши лік забитим м'ячам у цьому поєдинку. А кількома хвилинами пізніше у воротах гірників відзначився і Сергій Хомутов, забивши головою. Більше у цьому поєдинку голів не було, тож 2:0 на користь "Металургу" у підсумку. Поки запоріжці крокують без поразок.

8. Мелітопольські флорболістки оформили переможний "хет-трік" національної першості

У регулярному чемпіонаті України з флорболу серед жіночих команд Вищої ліги змагалися чотири колективи зі Львівської, Івано-франківської та Запорізької областей. Третій і заключний тур першості відбувся у Запоріжжі. Єдиний представник нашого краю - мелітопольска "Скала-МГПУ" - пройшла цей етап без поразок. у першому матчі перемогла "Скіф" зі Львівщини – 3:2. У наступному зіграла з лідером першості, теж львів'янами - "Янтарем" із Новояворовська. Мелітопольчанки відсвяткували важку перемогу - 2:1, а наступного дня здолали цю ж команду 3:2. "Скалістки" завершили регулярний чемпіонат на третьому місці, нині на мелітопольчанок чекає Суперфінал, що визначить переможців національної першості. На цій стадії наша команда, яка є чинним чемпіоном країни, зіграє з ФК "Надія" з Коломиї. Плей-офф відбудеться наприкінці квітня.

9. Запорізькі легкоатлети показали клас на київському міському чемпіонаті

Медалі відкритої першості столиці вдалося здобути трьом запоріжцям. "Золото" змагань і норматив на чемпіонат Європи у приміщенні - на рахунку Данила Курти, який виступав у бігу на 60 м. Його результат – 6, 72 секунди. Одразу двома нагородами розжилася Анастасія Бризгіна. Стала чемпіонкою Києва на 400-метрівці, та була другою у бігу на 200 м. Ще одне "срібло" на цій же дистанції, але серед чоловіків, здобув Олексій Рємєнь. Нині запоріжці готуються до головного домашнього старту року – чемпіонату України з легкої атлетики, що стартує 19-го лютого у Сумах.

10. Бердянська "Чайка" перервала безпрограшну серію в Івано-Франківську

В рамках чемпіонату країни з баскетболу серед команд Вищої ліги наша команда зіграла з БК "Франківськ". Стартова чверть тривала у рівній боротьбі, що підтверджує й рахунок – 23:23. У такому ж темпі грали і на початку другої десятихвилинки. Однак, наприкінці "чайки" дещо послабили натиск, чим скористалися досвідчені господарки і здійснили восьмиочковий ривок. На велику перерву "Франківськ" пішов за рахунку 42:33 на власну користь. "Реабілітували" відставання бердянки у третьому відрізку, вийшовши на заключний з мінімальною перевагою 55:54. Втім, розвинути успіх гостям не вдалося - весь час, що лишився, франківки лідирували. У підсумку бердянки програли 67:74. Ця поразка не похитнула турнірне становище наших баскетболісток – "Чайка" як і раніше очолює національну першість.

Про головні спортивні події Запоріжжя попереднього тижня читайте тут.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme