Семенченко разом з "блокувальниками" Донбасу хоче заблокувати сполучення з Росією

Учасники блокади залізничного сполучення між контрольованими державною владою територіями та окремими районами Донецької та Луганської областей мають намір заблокувати також сполучення України з Росією

Про це заявив учасник блокади, народний депутат України Семен Семенченко в коментарі "Інтерфакс-Україна", передає Depo.ua.

Відповідаючи на запитання про можливість блокування автомобільних трас, Семенченко сказав: "Ми плануємо розширення по залізничних трасах, за якими до нас завозять продукцію з Росії. По автомобільних трасах це зробити буде важче. Там треба більше людей, і існує велика ймовірність провокацій".

За його словами, наразі блокада не охоплює лише одне залізничний напрямок, що зв'язує підконтрольну Україні територію і ОРДЛО - проходить через смт Станиця Луганська.

"Залишився один діючий залізничний шлях - заходить на нашу територію в Станиці Луганській і виходить на Валуйки. На сьогодні у нас перекрито всі, крім цього шляху", - сказав Семенченко.

За словами парламентарій, учасники блокади з початку акції заважали проїзду близько 16 тис вагонів. "З початку блокади 16 тис. вагонів не дійшли туди і назад. Ми плануємо перекрити всю торгівлю з Росією, так званими "ДНР" і "ЛНР", - сказав він.

Семенченко також поінформував, що наразі в блокаді задіяно близько 100 чоловік.

Нагадаємо, 18 лютого нардеп Семен Семенченко опублікував лист, нібито підписаний главою Донецької ОДА Павлом Жебрівським, адресований керівникам ГУ Нацполіції та області Торецького відділення поліції. Зокрема, головному поліцейському області Жебрівський нібито доручив "вжити заходів щодо розблокування залізничних шляхів та притягнення до відповідальності винних у незаконному перешкоджанні пересуванню поїздів з вугіллям та іншою продукцією українських підприємств".

Сьогодні стало відомо, що Семенченка викликали до Донецької поліції.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme