Одеська залізниця може скасувати низку поїздів через нестачу фінансування

Одеська залізниця отримала компенсацію лишь за перевезення кожного десятого пільговіка

Одеська залізниця може скасувати низку п…

Як передає Depo.Одеса, в "Укрзалізниці" поскаржилася на те, що в минулому році від Одеси не надійшло компенсацій за перевезення пільгових пасажирів.

Так за 12 місяців 2016 року поїзди далекого та приміського сполучення регіональної філії "Одеська залізниця" ПАТ "Укрзалізниця" перевезли 3 млн 108 тис пасажирів пільгових категорій на суму 51 млн 223 тис грн, з яких отримано компенсацію від міських та районних адміністрацій в розмірі 5 млн 430 тис грн, або 10,6% від нарахованої суми. При цьому компенсація за перевезення в поїздах далекого сполучення становить лише 2,5% (320,8 тис від 12 млн 886 тис грн).

Найгірша ситуація за підсумками минулого року склалася в Херсонській області, де регіональна філія отримала лише 2,2% компенсації (98,3 тис від 4 млн 519 тис грн ) за перевезення 280 тис пасажирів пільгових категорій.

Від адміністрацій міста Херсон, Високопільського та Великоолександрівського районів взагалі не було отримано жодних коштів за перевезення пільговиків торік.

В Одесі у 2016 році залізничникам взагалі не стали компенсувати витрати на перевезення 568 тис пасажирів на суму 13 млн 128 тис грн.

"Нагадуємо, що незацікавленість місцевих адміністрацій до ситуації з вкрай низької компенсації за перевезення пільгових категорій населення неодноразово наштовхувала керівництво залізниці до розгляду рішень щодо відміни приміських поїздів та зупинок на шляху їх прямування", - зазначили в Одеській залізниці.

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme