UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

ОБСЄ хоче створити 20 зон безпеки на Донбасі

ОБСЄ після продовження мандата своєї місії в березні поточного року планує збільшити кількість зон розведення на Донбасі до 20-ти

Про це заявив генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Занньєр в інтерв'ю агентству ТАСС, передає Depo.ua.

"Ми підготували бюджет, представимо його країнам протягом наступних тижнів. Мандат закінчується в кінці березня, і я не очікую ніяких проблем з продовженням. Всі сторони дали зрозуміти, що підтримують цю операцію", - заявив Занньєр.

За його словами, якщо цього вдасться досягти, буде необхідність у збільшенні чисельності спостерігачів місії. "Ми будемо "рости" у рамках цього ліміту (800 спостерігачів, - ред.), простір для маневру є. Наприклад, у районах, контрольованих ополченцями, є багато обмежень пересування. Я хотів би мати там більше людей, але в даних умовах в цьому немає сенсу", - сказав генсек ОБСЄ.

Він також констатує порушення режиму тиші на Донбасі кожного дня. "Ми також стурбовані впливом на цивільне населення та інфраструктуру", - підкреслив Занньєр.

Крім того, за його словами, побоювання місії пов'язані з тим, що важкі озброєння переводяться ближче до лінії зіткнення. "Якщо вони не відведені, і ми не бачимо ознак їх відведення, є можливість для нових великих інцидентів, як ми бачили нещодавно", - заявив очільник організації.

За його словами, нормандський формат буде працювати над тим, щоб розводити озброєння і повертати їх у зони виводу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme