UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Закарпатські чиновники, "прогулявшись" сміттєзвалищем у Барвінку, вирішили будувати завод

Урядники переконуватимуть громаду в необхідності будівництва сміттєпереробного заводу 

Закарпатські чиновники, "прогулявшись" с…

Про це Depo.Закарпаття поінформувала прес-служба Ужгородської міськради.

Урядники облдержадміністрації, міськради та Ужгородської райдержадміністрації провели виїзне засідання на сміттєзвалищі у селі Барвінок, на яке звозять побутові відходи не лише з Ужгорода, а й з усього Ужгородського району.

Зі сміттєзвалищем зараз потрібно вирішити кілька питань: провести рекультивацію нині діючого, його площа близько 3 гектарів ; пройти численні процедури оформлення нової земельної ділянки для нового і почати роботи з її облаштування; вирішити, що ж робити зі сміттям, поки запрацює новий полігон; знайти інвесторів для сучасних, безпечних для довкілля й економічно вигідних технологій переробки.

Продовжується і робота щодо виділення земельної ділянки біля села Ратівці для нового сміттєпереробного комплексу. Проте шлях цей об'єктивно займе не один рік. А сміття, і не лише Ужгорода, а й усього району, треба кудись дівати, і щодня, вже. Тому вивчають механізм щодо використання земельної ділянки поруч із частиною сміттєзвалища, яка вже рекультивована, щоб на якийсь час продовжити роботу полігону твердих побутових відходів.

Правда, перед тим, як щось будувати, урядники переконуватимуть громаду в тому, що сміттєпереробний завод конче потрібний і Ужгороду, і району.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme