Їмо та розумнішаємо: Продукти, що стимулюють роботу мозку

Декілька продуктів, що сприятимуть живленню мозку та покращать його роботу

Їмо та розумнішаємо: Продукти, що стимул…

Мозок – незамінний механізм, яким ми користуємось щодня. Та іноді, внаслідок перенапруги, стресів чи будь-яких інших подразників, він просто відмовляється виконувати наші "накази". Для нормальної та повноцінної роботи мозку необхідне правильне харчування. Треба слідкувати за тим, щоб в організм потрапляли білки, вуглеводи, вітаміни, амінокислоти та інші речовини, які в змозі дати нам енергію.

Depo.Полтава пропонує список продуктів, які стимулюють роботу мозку та допоможуть "увімкнути" його, коли це вкрай потрібно.

Жирна риба

У лососевих та іншій жирній рибі, наприклад, скумбрії або зубатці, міститься дуже багато поліненасичених жирних кислот. З них наш організм виробляє речовину - мієліну. Вона потрібна для того, щоб наш мозок швидко і надійно передавав інформацію від однієї клітини до іншої. 100 грамів риби в день зможуть збільшити швидкість вашої реакції, робота судин покращиться, а отже, і функціонування мозку теж. Крім того, мозку дуже потрібен білок - це його основна їжа.

Молюски

Молюски багаті вітаміном В12 і цинком. Ці речовини необхідні для роботи різних областей мозку. Вони відповідають за пам'ять, емоції, сон і передачу нервових імпульсів. Забезпечити організму денну норму цинку також можна, з'ївши жменю гарбузового насіння.

Волоські горіхи

Ще одне джерело Омега-3 жирних кислот і білка. Горіхи підвищують рівень серотоніну, речовини, яка допомагає боротися з депресією. А ще в горіхах міститься лецитин, який покращує роботу мозку і активізує пам'ять. П'ять молодих волоських горіхів - це добова норма, необхідна, щоб швидко думати.

Сухофрукти

Сухофрукти - джерело бору, що поліпшує координацію рухів, концентрацію і пам'ять. Та вони містять і інші корисні речовини. Курага, приміром, багата стимулюючим роботу мозку залізом і аскорбіновою кислотою, яка допомагає залозу повноцінно засвоюватися.

Чорниця і лохина

Для роботи мозку просто необхідні антиоксиданти, що звільняють його від шкідливих речовин, які пошкоджують міжклітинні мембрани. Антиоксиданти покращують пізнавальну функцію мозку, а також пам'ять. Чемпіонами з кількості цих речовин визнані чорниця і лохина. Крім того в цих ягодах міститься велика кількість вітаміну С, а також В1 і В6, вітаміну РР, калію, кальцію і магнію.

Яйця

Одне з найбільш якісних джерел білка. Крім того, у них велика кількість правильних жирів і вітамінів - цілий бенкет для наших мізків. А ще у яйцях є холін, він допомагає нам зосередитися, а також покращує здатність нейронів проводити нервові імпульси.

Шоколад

Помірне споживання темного шоколаду, в якому містяться стимулючі роботу мозку флавоноїди, покращує когнітивні навики. Речовини, що містить шоколад, покращують приплив крові до мозку, а також активують утворення нових нейронів, допомагаючи формуватися новим спогадами.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme