"Укрзалізниця" і Міноборони розроблять нові вагони для військових

"Укрзалізниця" та Міноборони України створять нові умови для перевезення особового складу, варти та техніки

Як повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу УЗ, на спільній нараді було вирішено створити робочу групу за участю військових, перевізника, проектно-конструкторських підрозділів, вагонобудівних підприємств, долучити волонтерські організації та можливих спонсорів.

Робоча група працюватиме у двох напрямках: відбір кращих проектів та підготовка нормативно-технічної документації для створення належних та безпечних умов перевезень техніки, особового складу та варти.

За словами залізничників, вже на часі розробка нових нормативів, за якими будуть створені вагони для перевезення вартових, що відповідатимуть сучасним вимогам, а в майбутньому – стандартам ЄС та НАТО.

Залізничники готові виконати розробку та побудову рухомого складу для перевезення техніки, вартових, особового складу, який буде відповідати сучасним вимогам, але необхідні відповідні зміни до нормативів та чітке замовлення з боку військових, як зазначили у Департаменті вагонного господарства "Укрзалізниця".

"Залізничники завжди чітко співпрацюють з військовими та всіляко допомагають. Зокрема, переобладнали криті вагони під вагони для вартових – це відповідає чинним інструкціям, претензій до технічного стану вагонів немає. Однак ці норми вже застаріли та не відповідають сучасним вимогам. Потрібно переходити до більш комфортабельних умов, щоб люди могли виконувати свої завдання з охорони військових ешелонів", – повідомив полковник Міноборони Олександр Кравчук.

Нагадаємо, що "Укрзалізниця" працює і в цивільному секторі – наприклад, надаючи послуги "царських вагонів".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme