UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Вашингтоні відбувся допрем'єний показ "Гірких жнив"

 Стрічка є першою англомовною художньою кінокартиною про Голодомор в Україні

У Вашингтоні відбувся допрем'єний п…

У Вашингтоні відбувся допрем'єний показ фільму про Голодомор, повідомляє Depo.Хмельницький.

За інформацією Посольства України в США, у широкий прокат в США та Україні фільм "Гіркі жнива" виходить наступного тижня, а згодом його зможуть побачити глядачі у щонайменше ще 43 країнах.

"Існують чіткі паралелі між варварською політикою радянської влади, спрямованою на підкорення українського народу, та сучасною російською агресією проти України", – заявив під час показу посол України в США Валерій Чалий.

Валерій Чалий подякував усій знімальній команді кінофільму та, зокрема режисеру і продюсеру Джорджу Менделюку та продюсеру Ієну Ігнатловичу, за безпрецедентний творчий проект із донесення до міжнародної спільноти правди про цей акт геноциду, а також співорганізаторам заходу.

Допрем'єрна демонстрація картини була організована Посольством України в США спільно з The Aspen Institute та The Aspen Institute Kyiv, за організаційної підтримки Mercury, Roadside Attractions та за сприяння United States Institute of Peace.

"Гіркі жнива" – канадський кінофільм про історію кохання в розпал українського Голодомору. Стрічка є першою англомовною художньою кінокартиною про цю трагедію українського народу 1932-1933 рр. та має започаткувати серію фільмів про ідентичність України.

Режисер стрічки – Джордж Менделюк, продюсер – Ієн Ігнатлович.

Нагадаємо, наприкінці листопада стрічку показали київським глядачам.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme