UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Порошенка хочуть права втручатися у реєстр відшкодування ПДВ

Адміністрація Президента просить надати їй доступ до реєстру автоматичного відшкодування податку на додану вартість

Про це йдеться у зверненні заступника голови АП Дмитра Шимківа до виконувача обов'язків голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана, передає Depo.ua з посиланням на "Українську правду".

"Просимо забезпечити до 21 квітня 2017 року організацію не менше трьох робочих місць для уповноважених осіб Ситуативного центру Адміністрації президента України для доступу до систем, які забезпечують повний цикл процесів адміністрування податку на додану вартість", - йдеться у зверненні.

Доступ має організовуватися "шляхом створення персональних облікових записів для прямого доступу до табличних об'єктів систем та реєстрів на аналітичному сервері ДФС з правом читання даних і створення об'єктів (таблиць, пакетів, процедур тощо) у власних схемах зі спільним для вказаних робочих місць простором в обсягах не менше 100 Гб на кожну схему".

Нагадаємо, що Автоматичний реєстр ПДВ запрацював 1 квітня. У ньому відображаються відомості про дату подання заявки на відшкодування, підприємство, сума, , а також інформацію про перерахування казначейством коштів на рахунки підприємців.

Втім, після запуску глава Мінфіну Олександр Данилюк заявив про несанкціоноване втручання в електронну систему цього реєстру.

Усю вхідну інформацію в електронний реєстр автоматичного відшкодування ПДВ формує ДФС на підставі заявок бізнесу і закріплює ці дані електронним цифровим підписом.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme