UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Мюнхені сьогодні зустрінуться голови МЗС "нормандської четвірки"

На полях Мюнхенської зустрічі у суботу, 18 лютого, відбудеться зустріч у голів МЗС "нормандської четвірки"

Про це сказав представник МЗС ФРН Себастіан Фішер, передає Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

"Міністр закордонних справ (ФРН - ред.) запросив своїх французького, російського і українського колег для зустрічі у "нормандському форматі", яка відбудеться у рамках Мюнхенської конференції з безпеки", - сказав Фішер.

За його словами, йтиметься на зустрічі в першу чергу про припинення вогню у районі Авдіївки, про відведення військ і важких озброєнь від лінії розмежування. Міністри також обговорять наступні кроки по виконанню Мінських домовленостей, відзначив дипломат.

Для Зігмара Габріеля, який зайняв посаду міністра закордонних справ ФРН 27 січня, це буде перша участь у засіданні в цьому форматі.

Водночас міністр закордонних справ України Павло Клімкін не очікує якихось проривів від призначеної на суботу зустрічі очільників МЗС "нормандської четвірки".

"Якогось прориву від завтрашньої зустрічі не очікую", - сказав Клімкін.

Він зазначив, що в української сторони є пропозиції у сфері безпеки. Зокрема, це стосується доступу СММ ОБСЄ на всій території Донбасу, а також до кордону. До того ж, делегація має намір "послідовно тиснути на гуманітарний вимір".

Глава української дипломатії також планує підняти питання "дорожньої карти", про розробку якої було домовлено під час візиту до Берліна Петра Порошенка восени минулого року. За словами Клімкіна, в української сторони є чітка логіка послідовності кроків і гарантій, яку російський міністр Сергій Лавров просто відмовився обговорювати на попередній зустрічі у форматі.

На гадаємо, у Мюнхені розпочала роботу міжнародна безпекова конференція.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme