UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Чернівцях сніг з вулиць скидають в річку Прут

Після значних снігопадів гостро постає питання не лише щодо прибирання вулиць, але й вивезення снігу, принаймні з центральної частини міста

Як передає Depo.Одеса з посиланням на "Погляд", той сніг, що у Чернівцях на вулицях щедро посипають сіллю та піском, просто скидають у Прут.

Чернівчани повідомляють про поодинокі випадки скидання снігу у річку, що є досить небезпечним та не відповідає жодним екологічним нормам.

"Після сильних снігопадів у січні побачив, як вантажівка (скоріш за все, приватний транспорт, бо на ньому не було жодного спеціального маркування) просто висипав сніг із брудом у Прут. Коли він розтане, уся ця хімія, сіль та пісок потраплять у воду", - зазначив чернівчанин Максим.

У той же час у міськШЕПі розповілі, що сніг на берег річки чи іншої водойми не вивозять. Його доправляють на спеціальний майданчик на вулиці Донбасівській.

Крім того, спеціалісти зазначають, що такий сніг потрібно не просто складувати поблизу якоїсь водойми, а саме на спеціальному майданчику. Аби увесь цей бруд не потрапив до річок, ставів, потічків чи навіть ґрунтових вод.

Нагадаємо, що раніше мережею поширювали відео, на якому було видно, як у Чернівцях комунальники викидають сніг із узбіччя на кладовище. Інспекція з благоустрою перевіряла, чи справді було таке порушення. Пізніше начальник інспекції з благоустрою міста Чернівці Сергій Обшанський підтвердив, що комунальники кидали сніг з тротуару на кладовище.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Чернівці

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme