UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Слідком Росії розпочав справу щодо екс-командира миколаївської 79-ки

На Росії Олексія Шандара звинуватили в обстрілах на Донеччині у період коли він навіть не очолював бригаду

Слідком Росії розпочав справу щодо екс-к…

Слідчий комітет Росії відкрив справу на екс-командира миколаївської 79-ки Олексія Шандара, звинувачуючи нібито в обстрілах об'єктів цивільної інфраструктури Донецької області. Про це йдеться на сайті слідчого комітету, повідомляє Depo.Миколаїв.

Російський слідком звинувачує, зокрема Шандара, якого називають командиром 79 окремої аеромобільної бригади Збройних Сил України, в артобстрілах на Донеччині з листопада 2016 року по січень 2017 року. "Внаслідок цих обстрілів чотири мирних жителя, в тому числі двоє неповнолітніх, отримали різні поранення, були зруйновані і пошкоджені понад 70 житлових будинків та інших цивільних об'єктів", - йдеться в повідомленні.

Примітно, що командиром 79 окремої десантно-штурмової бригади є не Олексій Шандар, а Валерій Курач, а бригада має назву окремої десантно-штурмової, а не окремої аеромобільної. Разом з Шандаром звинувачують заступника командира 72 окремої механізованої бригади ЗСУ підполковника Олександра Самарського. Відносно українських військових порушили кримінальні справи за ч.1 ст.356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни).

Голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко у "Фейсбуці" відреагував на такі асбурдні звинувачення: "Вигадані історії від агресора про... невигаданих Героїв України. На миколаївського полковника Олексія Шандара, екс-командира 79 бригади, нагородженого орденом Б. Хмельницького ІІ ступеню, ворожі слідчі відкрили кримінальну справу. Правда в цьому лише одна: Шандар – існує. Він – на захисті держави. Все інше – фейк", - написав Савченко.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme