Путін визнав паспорти "Л-ДНР", щоб обнадіяти терористів, - Геращенко

Представниця України в Тристоронній контактній групі прокоментувала рішення Кремля визнати "документи" донбаських "республік"

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Facebook Ірини Геращенко.

"Не здивуюся, якщо наступним кроком буде націоналізація українського майна на окупованих територіях. Чомусь впевнена, що саме під це російсько-лднрівське мародерство і крадіжку створюється ця база з визнанням папірців-"документів", аби далі визнати украінську власність "республіканською" і все вкрасти, як це було з Кримом", - вважає Геращенко.

За її словами, на офіційне визнання захоплених ним же "республік" Путін поки що не пішов, визнавши лише папірці. "Росія - єдина країна в світі, яка ці папірці визнала, тим самим визнаючи свій фактичний контроль на території Донбасу", - зазначила віце-спікер Ради.

Мета цього указу, на думку Геращенко, це:

"- дестабілізація ситуації в Україні;

- перший крок до націоналізації і можливого визнання ( а про це мріють ватажки терористів і їх так треба сьогодні обнадіяти, аби продовжували обстріли Авдіївки і інших населених пунктів України);

- створення фундаменту для замороженого конфлікту;

- підштовхування України і світу до виконання політичного блоку мінських угод , без пріоритетності безпекового і гуманітарного;

- традиційна російська політика шантажу , коли світ показує єдність в засудженні РФ , вимагаючи відлати Крим і піти геть з Донбасу".

"Наші дії? Пріоритетність безпекового і гуманітарного блоку. Не існує ніяких "Л-ДНР", а ОРДЛО , згідно Мінських угод, - це Україна , отже , там будуть або українські закони і документи, або папірці, які визнає тільки країна- агресор, Росія. А ще цей указ – яскраве свідчення для світу , що "їхтамнемає", - резюмувала представниця України в Тристоронній контактній групі.

Нагадаємо, що сьогоднішнім указом Путін визнав документи і авто номери, видані в "Л-ДНР". Вождь "ЛНР" Плотницький вже розмріявся про те, що цей крок – початок світового визнання його "республіки".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme