На Сумщині готуються до надзвичайної ситуації в енергетиці

Наразі в чотирьох центральних районних лікарнях та п'яти обласних медичних установах відсутні автономні джерела електропостачання

На Сумщині готуються до надзвичайної сит…

Ймовірні ризики та першочергові дії у разі виникнення надзвичайної ситуації в енергетиці розглянули на засіданні енергетичного штабу, розповідає Depo.Суми з посиланням на прес-службу сумської ОДА.

Про готовність діяти в умовах запровадження тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії доповідали керівники районів, міст та бюджетних і соціальних установ.

Якщо в освітніх закладах суттєвих збоїв не повинно виникнути, адже там є можливість регулювання навчального процесу, то особливу увагу учасники штабу звернули на функціонування медичних установ в умовах введення можливих обмежень енергопостачання.

У випадку відключення енергопостачання для забезпечення безаварійної роботи лікувальних установ діє 31 дизель-електростанція. Всі вони забезпечені пально-мастильними матеріалами. Проте в 4 центральних районних лікарнях та 5 обласних медичних установах такі автономні джерела електропостачання відсутні.

Проте наразі ситуація в області не є критичною і залежатиме від спільних і злагоджених дій.

Серед першочергових заходів наразі є забезпечення матеріальних запасів та наявність резервних фондів, опрацювання можливості закупівлі генераторів автономного живлення, затвердження графіків енергопостачання. За таких умов цілодобово повинні працювати ремонтні бригади та організовані чергування для оперативного усунення непередбачуваних наслідків.

Присутні проаналізували зони ризику і визначили, як упередити ймовірні негативні наслідки. Переважна більшість районів і міст забезпечені генераторами безперебійного живлення. Там, де вони відсутні, перш за все, в лікувальних закладах, наразі активізувалася робота щодо придбання за рахунок місцевих та обласного бюджетів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як Україна та світ переживають масштабні аварії енергосистем.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme