На Росії пояснили, чому надали Нідерландами необроблені дані по малайзійському "Боїнгу"

У Росавіації стверджують, що переклад даних з російського радіолокатора про повітряну обстановку в момент катастрофи малайзійського "Боїнга" в Донбасі в необхідний Нідерландами формат призведе до значної втрати даних

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Интерфакс".

"Дані РЛС були передані голландської стороні в максимально докладному вигляді - необробленими, що автоматично свідчить про їх автентичності та ексклюзивності. Формат ASTERIX, про який заявляють Нідерланди, передбачає передачу даних вже в обробленому вигляді, що, по суті, робить їх вторинної інформацією, яка не дозволяє побачити навіть 25% того, що демонструє первинна інформація всередині локатора ", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті Росавіації.

У повідомленні наголошується, що дані первинної радіолокації традиційно мають власний формат шифрування.

"Дані первинної радіолокації, передані Росією, є дані, що циркулюють всередині самого радіолокатора, який є специфічним, професійним обладнанням та завжди має власний формат шифрування даних", - йдеться в повідомленні.

У Росавіації заявили, що Росія готова надати міжнародної комісії з розслідування катастрофи "Боїнга" своїх фахівців з дешифрування даних радіолокатора.

Нагадаємо, що прокуратура Нідерландів заявила, що поки не може встановити, чи є справжніми знімки з радарів, які їм надала російська сторона у справі про збитий в 2014 році рейс MH17, оскільки дані були вислані в нетиповому форматі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme