Могеріні підтвердила прив'язку санкцій ЄС проти Росії до виконання "Мінська"

Позиція Євросоюзу щодо зв'язку санкцій проти Росії з виконанням Мінських угод залишається незмінною

Про це заявила верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні на Мюнхенській конференції з безпеки, передає Depo.ua.

"Ви знаєте, що Євросоюз підтримує Україну за багатьма напрямками. Для нас важливо повне виконання мінських угод. Як ви знаєте, введені санкції за незаконну анексію Криму і конфлікт на сході України, і ці санкції тісно пов'язані з повним виконанням мінських угод. Така позиція ЄС залишиться", - сказала вона.

При цьому на питання про включення США в "нормандський формат", яке поставив мер Києва Віталій Кличко, Могеріні не дала прямої відповіді.

"Я досить давно перестала фокусуватися на форматах, я зосереджена на предметі і результаті... Цей формат на даний час стикається з викликами, ми раді допомогти і підтримати, якщо мова йде про пошук рішення, а не формат", - заявила Могеріні.

Нагадаємо, раніше у виступі на Мюнхенській безпековій конференції віце-президент США Майкл Пенс заявив, що Російська Федерація має нести відповідальність за свої дії в Україні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme