UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Меркель ще не втратила надію на повну тишу на Донбасі

Робота "нормандського формату" має продовжуватися поки не буде досягнуто довгострокове припинення вогню на Донбасі

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель під час Мюнхенської конференції з безпеки, передає Depo.ua.

"На жаль, не всі пункти Мінських домовленостей виконані, але робота триває і ми повинні продовжити цю роботу. Ми повинні домогтися довгострокового припинення вогню. Мінські домовленості - це єдине, що у нас є для продовження діалогу та створення можливостей для вирішення проблем. Якщо немає нічого іншого, треба використовувати те що є. У мене є ще надія", - сказала Меркель.

При цьому канцлер Німеччини наголосила, що значення НАТО зросла після ситуації з Кримом і загострення на сході України.

"Після анексії Криму і військових дій на сході України, НАТО відіграє важливу роль. Чому ж дії в Україні приводять нас до утруднення і заклопотаності? Тут порушується принцип територіальної цілісності держави, він був порушений", - зазначила Меркель.

Також Меркель заявила про відсутність формальних підстав для реалізації політичної частини Мінських домовленостей щодо врегулювання ситуації на сході України.

"Я розумію ситуацію так, що є дві великі проблеми. Мінські домовленості виходили з того, що ми з першого дня після припинення вогню приймемо всі політичні кроки. Але тоді не вдалося забезпечити припинення вогню в період більше 3-4 днів. Тому з формальної точки зору ми поки не можемо зараз починати політичний процес", - сказала вона під час Мюнхенської конференції з безпеки в суботу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme