Культурна Одеса: що подивитися і куди піти 18 та 19 лютого

Театральні прем'єри і нові фільми, танцювальні майстер-класи та вистави - ось чим можна зайнятися на вихідних у місті 

Культурна Одеса: що подивитися і куди пі…

Журналісти Depo.Одеса склали добірку цікавих подій, які можна відвідати в Одесі. Серед них є як платні розваги, так і безкоштовні, які мають значну перевагу над пасивним лежанням на дивані біля телевізора.

Спектакль "Турандот"

Український театр ім. Василька вперше в Україні познайомить глядача з відомим спектаклем трагікомічної казки "Турандот, принцеса Китайська" драматурга Карла Гоцці. Робота над виставою розпочата з літа 2016 року. За цей час переносилася дата прем'єри, змінювалася кількість учасників вистави. На сьогоднішній день в постановці задіяні вісім акторів. Коротко про спектакль: міф про принцесу Турандот, яка мандрує світом у часі та просторі, де вона "бореться" з усіма чоловіками, котрі вперто домагаються її руки й серця, пропонуючи їм розгадати три загадки.

Де: Український театр, вул. Пастера, 15

Коли: 18-19 лютого о 18:30

Вартість: від 20 до 120 гривень

Фотовиставка "2US"

18 лютого відкривається виставка "2US" фотографа, кінооператора та режисера Микити Кузьменко. Протягом трьох років, подорожуючи по Україні, Америці, Казахстану, Італії та Японії, автор через призму об'єктива зауважує двох героїв. Щоразу - нових. У різних країнах і обставин. Переглядаючи та аналізуючи знімки, Микита Кузьменко зауважує закономірність присутності персонажів і їх єдність.

Експозиція включатиме двадцять два знімка, виконаних в чорно-білій традиційного друку на желатиновому фотопапері, без втручання цифрових технологій. Проект доповнює серія з десяти чорно-білих знімків в жанрі вуличної фотографії.

Де: галерея "Invogue Art", вул. Катерининська, 25

Коли: 18-19 лютого о 19:00

Вартість: безкоштовно

Прем'єра балету "Доля"

В Одеському оперному театрі презентація незвичайної прем'єри - документального балету "Доля". Автор лібрето і хореограф-постановник Сергій Кон описує це як роздум на теми людських доль, зустрічей і втрат. Особливістю сюжетної лінії балету є те, що історії, представлені в ньому, засновані на реальних подіях. Це історії з життя реальних людей - наших сучасників, до яких в будинок постукала Доля.

Де: Одеський театр опери та балету, пров. Чайковського, 1

Коли: 18-19 лютого о 18:30

Вартість: від 20 до 200 гривень

Майстер-клас з танців у стилі соло-джаз

Якщо бажається танцювати, то час йти на майстер-клас. Наприклад, по соло-джазу до Ані Новікової з команди любителів лінді-хопу Lindy Lesson Odessa, яка зарекомендувала себе по річним танцювальним вечорам в Зеленому театрі. На занятті викладач розбере з учнями створення різних акцентів в основних джазових фігурах і навчить танцювати музично та цікаво. Заняття розраховане на будь-який рівень підготовки. Тривалість заняття - півтори години.

Де: арт-кафе "Чердак", вул. Жуковського, 15

Коли: 18 лютого о 13:30

Вартість: 50 гривень

Фільм "Патерсон"

Нова картина Джима Джармуша "Патерсон" - суцільна романтика: він працює водієм автобуса в місті Патерсон, штат Нью-Джерсі, а у вільний час пише вірші для коханої дружини Лори. Патерсон облачає красу повсякденності в вірші і зустрічає поетів всюди - така магія міста - батьківщини поетів Аллена Гінзберга і Вільяма Карлоса Вільямса. Патерсон пише "в стіл" і навіть не мріє публікуватися, проте одна маленька подія змінює його плани.

Де: в "Планеті кіно" на Таїрова і Котовського, "Сінема Сіті" та кінозалі агори "ГіппоКампус"

Коли: з 16-23 лютого

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme