UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Запорізькі діти рідше труяться їжею в дитсадках і школах, ніж їхні однолітки в інших регіонах

В Україні торік зареєстровано найбільшу кількість спалахів гострих кишкових інфекцій за останні 15 років та найвищу кількість постраждалих осіб, зокрема серед дітей

Про це порталу Depo.Запоріжжя повідомили у Держспоживслужбі.

Запорізькі діти рідше труяться їжею в дитсадках і школах, ніж їхні однолітки в інших регіонах. Так, в 2016-му в Запорізькій області було зареєстровано три спалахи інфекційних захворювань. Стільки ж - у Сумській та. Тернопільській. Краща ситуація в Полтавській і Чернігівській областях - по два спалахи, Закарпатській і Луганській - по одному, Донецькій - жодного. При цьому, в Одеській області зафіксовано аж 14 спалахів, Житомирській та Львівській – по 12, у Києві - 11, Івано-Франківській - дев'ять, Вінницькій, Кіровоградській, Херсонській, Хмельницькій - по сім, Миколаївській, Харківській – по шість, Волинській, Київській, Рівненській, Черкаській, Чернівецькій - по п'ять, Дніпропетровській - чотири.

Виникнення випадків гострих кишкових інфекційних захворювань пов'язане у більшості випадків з об'єктами, що мають важливе соціальне значення, зокрема, це навчальні заклади, заклади оздоровлення та відпочинку для дітей, об'єкти водопостачання, заклади громадського харчування тощо.

У ході проведених розслідувань встановлено, що основними причинами, які сприяли виникненню спалахів, були грубі порушення санітарного законодавства.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme