UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Закарпатські депутати - уряду: Втрутьтеся, бо буде гірше

Зволікання із завершенням будівництва моста на Тячівщині може призвести до втрати сполучення на автодорозі Мукачево–Рахів–Рогатин–Львів

Закарпатські депутати - уряду: Втрутьтес…

Про це Depo.Закарпаття поінформувала прес-служба Закарпатської облради.

У своєму запиті депутати зазначили, що у зв'язку з аварійним станом автомобільного мосту через річку Тересва на автодорозі Мукачево-Рогатин–Івано-Франківськ-Львів в селищі Тересва необхідно терміново звернутися до відповідних служб з проханням направити фахову комісію для обстеження стану моста та вжиття невідкладних заходів для попередження виникнення надзвичайних та аварійних ситуацій.

В іншому запиті ці депутати повторно просять звернутися до Кабміну та Служби автодоріг з проханням виділити кошти на закінчення будівництва автомобільного моста в смт.Буштино Тячівського району та сприяти якнайшвидшому продовженню робіт. Позаяк з цього питання на четвертій сесії обласної ради вже було ухвалено рішення "Про звернення Закарпатської обласної ради щодо фінансування будівництва мосту в смт Буштино Тячівського району". В документі наголошувалося, що "на сьогодні не завершено розпочате ще у 2007 році за рахунок коштів капітальних вкладень будівництво моста 169 м, готовність якого складає майже 90 відсотків. За попередніми розрахунками для його завершення необхідно фінансування в обсязі 20 млн. гривень".

Зволікання із завершенням будівництва моста може призвести до втрати сполучення на автодорозі Мукачево – Рахів – Рогатин – Львів та залишити без автомобільного сполучення з обласним центром Рахівський та значну частину Тячівського районів.

З цього приводу неодноразово надсилалися звернення до уряду, Мінінфраструктури та Держагентства автомобільних доріг. Постановою Кабміну від 4 червня 2014 року було передбачено видатки із державного бюджету у сумі 13188,9 тис. грн на капітальний ремонт мосту на автомобільній дорозі Мукачево – Івано-Франківськ – Рогатин – Львів, проте фінансування не було здійснено.

Крім того, Службою автомобільних доріг області щорічно надавалися пропозиції про включення моста до плану робіт, у тому числі і на 2016 рік. Однак, капітальні видатки не було передбачено.

Обласні обранці просили уряд негайно втрутитися у ситуацію та доручити Укравтодору включити до плану робіт на 2016 рік завершення будівництва автомобільного моста, передбачивши фінансування в обсязі 20 млн грн.

Та віз і нині там. Тому депутати підтримали ініціативи колег та ухвалили рішення повторно звернутися з цього приводу до вищих державних органів влади.

Нагадаємо, на сесії 16 лютого депутати прийняли повторне звернення до президента, Верховної Ради та Кабміну щодо мораторію на експорт лісу.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme