UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

З мису Канаверал вперше за 6 років стартує космічний корабель

Вантажний космічний корабель Dragon компанії SpaceX відправиться до МКС з космодрому на мисі Канаверал в суботу

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на РИА "Новости".

Старт ракети-носія Falcon 9 з космічним кораблем намічений на 10:01 за часом Східного узбережжя США (17:01 за Києвом) 18 лютого. Запуск буде зроблений з майданчика 39A космодрому на мисі Канаверал, звідки до 2011 року в космос літали космічні човники "Шаттл". Після закінчення програми їх польотів стартовий майданчик не використовувалася.

Метеорологи прогнозують 70% вірогідність сприятливих умов для запуску. В разі, якщо старт буде відкладено, нова спроба може відбутися в неділю.

Вантажний корабель доставить на орбіту близько 2,5 тонн вантажу, в тому числі продукти харчування для екіпажу та матеріали для наукових експериментів. У космічну подорож також будуть відправлені лабораторні миші, на яких на орбітальній станції будуть вивчати вплив невагомості на кістки і м'язи живого організму.

Крім іншого, на МКС будуть доставлені матеріали для нових і триваючих наукових експериментів. У їх числі обладнання для вирощування стовбурових клітин в умовах невагомості, для подальшого лікування наслідків інсульту, дослідження в області лікування онкологічних захворювань.

Вантажний корабель досягне МКС у понеділок, 20 лютого. Космічний корабель буде залишатися у американського модуля Harmony до 21 березня, після чого він повернеться на Землю з вантажем з орбітальної станції.

Традиційно для своїх стартів компанія SpaceX планує здійснити посадку першого ступеня ракети-носія для подальшого її використання. Очікується, що перший ступінь Falcon 9 повернеться на Землю приблизно через 9-10 хвилин після старту.

Нагадаємо, що в березні SpaceX планує уперше повторно запустити ракету Falcon 9.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme