Волонтери показали, як бойовики окопалися у горлівському інтернаті (ФОТО)

Волонтери Міжнародного співтовариства InformNapalm ідентифікували на території Горлівського будинку-інтернату для інвалів базу окупаційних військ

Як передає Depo.Донбас, про це йдеться у дослідженні InformNapalm.

"З середини 2015 року Горлівський будинок-інтернат став місцем базування військовослужбовців російських окупаційних військ, що підтверджується супутниковими знімками Google Earth (координати: 48.299955, 38.184583)", - йдеться у повідомленні.

За їхніми словами, на території інтернату постійно фіксуються військові вантажівки. Крім того, зазначається, що військовослужбовці "ДНР" не соромляться викладати фото на тлі таблички Горлівського інтернату з підписом "Я на КПП стою".

"Об'єкт соціальної інфраструктури автоматично став військовим, порушуючи норми міжнародного права", - зазначають волонтери.

Вони також зазначають, що російські окупанти на Донбасі давно використовують об'єкти соціальної інфраструктури під свої бази і казарми, перетворюючи їх у військові об'єкти, тим самим представляють терористичну загрозу для мирних мешканців.

"Якщо військові формування залучаються до виконання завдань із гарантування безпеки соціальних установ, то вони не повинні бути присутніми на їхній території і тим більше перебувати всередині будівель, в іншому випадку втрачається громадянський статус закладів з усіма наслідками", - зазначають волонтери.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme