UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Віце-адмірал Гарвард відмовився стати наступником Флінна, - ЗМІ

Віце-адмірал ВМС США у відставці Роберт Гарвард відмовився зайняти посаду радника президента США Дональда Трампа з національної безпеки

Про це повідомили джерела, знайомі з ситуацією, передає Depo.ua з посиланням на CBS News.

За їхніми словами, Гарвард відмовився від посади через спорів з адміністрацією Трампа щодо кадрового забезпечення ради безпеки.

У свою чергу два інших джерела підтвердили, що Гарвард зажадав свою власну команду, з чим не погодився Білий дім.

Зазначається, що Білий дім розглядає відразу чотири кандидатури на заміну Майкла Флінна, який залишив посаду помічника президента США з національної безпеки. За даними ЗМІ, серед розглянутих Трампом кандидатів фігурують екс-директор ЦРУ Девід Петреус, віце-адмірал ВМС США у відставці Роберт Гарвард, помічник президента з питань внутрішньої безпеки в Тому Боссерт і генерал-лейтенант у відставці Кіт Келлогг.

Нагадаємо, 14 лютого ЗМІ повідомили, що радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку через скандал, пов'язаний з його контактами з російським послом.

Зокрема, Флінну закидають його телефонні розмови з послом Росії в США Сергієм Кисляком, зокрема, з питань санкцій США проти Росії. Сам Флін у пояснювальному листі визнав, що "через швидкий темп розвитку подій, випадково надав обраному віце-президенту та іншим неповну інформацію про телефонні переговори з російським послом".

В Білому домі пояснили рішення щодо відставки тим, що президент втратив довіру до ключового радника у своїй адміністрації.

Виконуючим обов'язки радника президента США з нацбезпеки призначили генерала Джозефа Келлога.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme