UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В Ужгородській мерії "незлим тихим" згадали місцевих таксистів

В Ужгородській міськраді зібралися представники Укртрансбезпеки, Держспоживслужби, поліції, митниці, податківців та підприємців, які здійснюють перевезення пасажирів на таксі

В Ужгородській мерії "незлим тихим" згад…

Про це Depo.Закарпаття поінформували у прес-службі Ужгородської міськради.

Зараз в Ужгороді ліє 13 служб таксі. Скарг та нарікань на їхню роботу дуже багато: часто годі дочекатися машину за викликом, а коли й приїздить, то чимало випадків, коли авто у дуже поганому технічному стані, брудне і зовні, і всередині, водії неохайні, дозволяють собі смалити цигарки в салоні, хамовито спілкуються з пасажирами. Також дуже часто "таксують" водії на іноземних номерах ("пересічники"), тоді як їм це категорично заборонено, при цьому ще й пасажир не може розраховувати на відшкодування від страхової компанії у разі ДТП.

Представники служб таксі нарікали, що кожен із водіїв – приватний підприємець, який зі службою укладає лише угоду про надання послуг, а на якій машині, зокрема, чи не з іноземною реєстрацією виїздить у кожен із рейсів, брудній чи впорядкованій – перевірити годі. Так само немає можливості проводити щоденні, перед виїздом, перевірки технічного стану машини і показників здоров'я водія.

Водночас посадовець Укртрансбезпеки розповів, що за результатами перевірок, рейдів, у тому числі спільно з поліцією, водіїв з іноземною реєстрацією штрафують за адмінправопорушення, у деяких випадках, за повторне протягом року сума штрафу складає до 85 тисяч гривень із конфіскацією транспортного засобу. А представник митниці наголосив, що у разі комерційної діяльності без реєстрації таким водіям доведеться сплатити 300% вартості розмитнення авто і такі прецеденти із судовими рішеннями вже є.

За результатами дискусії мер Богдан Андріїв дав доручення вивчити досвід міськрад Хмельницька, Івано-Франківська та інших міст, де прийняли рішення, якими визначили правила перевезення на таксі на території міста, які при цьому юридичні механізми і можливості впливу на якість перевезень.

Вивчать і питання надання послуги з прийому документів на ліцензії, дозволи для таксистів, що робить Укртрансінспеція в Києві, через ЦНАП, – наразі їх надсилають через "Укрпошту", де не надають консультації з правильності підготовки пакету документів.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme