В коаліції хочуть закрити людям з подвійним громадянством доступ до держтаємниці

Народні депутати із фракції БПП підготували та внесли на розгляд Ради законопроект, яким пропонується обмежити доступ до державної таємниці особам з подвійним громадянством

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на УНІАН.

Автори документу зауважують, що в прикордонних регіонах масового характеру набула практика отримання українцями другого громадянства. "У такий спосіб іноземною стороною створюються позиції впливу в органах влади усіх рівнів для впровадження власної зовнішньої політики стосовно України, поширення сепаратистських настроїв у суспільстві, що пов'язано із територіальними претензіями до нашої держави", - заявив народний депутат із фракції БПП Юрій Македон.

За його словами, наявність в українських громадян із числа осіб, які мають допуск до державної таємниці, громадянства інших держав створює передумови для порушення Україною її міжнародних зобов'язань щодо взаємної охорони секретної інформації.

Проектом закону передбачається внести зміни до закону України "Про державну таємницю", Кримінального кодексу України, Кримінального процесуального кодексу України. Зокрема, пропонується запровадити кримінальну відповідальність за неповідомлення про набуття особами, що мають доступ до державної таємниці, громадянства або підданства іншої держави.

Нагадаємо, що в "ДНР" заявляли, що вони не тільки громадяни своєї "республіки", а й України, і що у них, мовляв, дозволяється подвійне громадянство.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme