UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Ужгородські волонтери не розуміють, куди йдуть"бюджетні" гроші для відлову тварин

Містяни знають, що опікою чотирилапих займаються передусім волонтери

Ужгородські волонтери не розуміють, куди…

У притулку "Барбос" - кілька десятків собак і котів, йдеться у сюжеті "Ужінформ", пише Depo.Закарпаття. Але прийняти всіх волонтери не можуть. Ужгородка Андріана Мільчевич з'ясувала, що відловом тварин має займатися комунальне підприємство.

"Якось переглядаючи сайт міської ради і роздивляючись рішення, в програмі благоустрою є такий цікавий пункт "Вілов безпритульних тварин і ветеринарна допомога". У році виділяються кошти з міської ради комунальному підприємству — по 100-130 тисяч. У мене таке питання до міської ради: на що ці кошти виділяються", - каже жінка.

Вона направила запит до міськради і одержала відповідь. Мовляв, кошти спрямовують до комунального підприємства "КТП-072801", яке розташоване в Ужгороді на вул. Погорєлова, 3. Водночас у департаменті міського господарства кажуть, що КТП не займалося відловом собак. Під цим поняттям, переконують, слід розуміти інше.

У 2015 році вивезено 360 тварин, у 2016 — 450. Відповідно до документів, відлов однієї собаки коштує 24 гривні 40 копійок. І це без витрат на роботу автомобіля, зарплати працівникам та закупівлі паливно-мастильних матеріалів і медпрепаратів. На все це разом за два роки виділили понад 188 тисяч гривень із бюджету. Волонтери ж переконують: такої кількості безпритульних, які гинуть на вулицях і потребують поховання, апріорі немає.

Звідки взялася цифра — 350-450 відловлених собак у рік — волонтери не розуміють. А наразі взагалі не визначено, хто має займатися безпритульними тваринами цього року, крім благодійних організацій.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme