У робочий час міністри "сидять" у Facebook, - КВУ

За результатами дослідження Комітету виборців України 70% записів в Facebook українські міністри роблять в робочий час

Про це йдеться в повідомленні Комітету виборців України в соціальній мережі Facebook, передає Depo.ua.

При цьому повідомлення уряду часто стосуються не тільки їх діяльності міністерств, а аналізу загальнополітичної ситуації, міжнародних подій, святкових дат.

Серед членів уряду, які активно користувалися Facebook в робочий час міністр молоді та спорту Ігор Жданов (83% повідомлень опубліковано у робочий час), міністр економрозвитку Степан Кубів (79%), міністр оборони Степан Полторак (79%), міністр освіти Лілія Гриневич ( 71%), в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун (67%), міністр інфраструктури Володимир Омелян ( 61%) і міністр екології Остап Семерак (61%).

"З одного боку цілком природно, що міністри використовують більше медійні механізми для донесення планів або результатів своєї діяльності. З іншого — сотні робочих годин фактично витрачаються на публічне з'ясування відносин або розповіді про подробиці особистого життя. Варто згадати, що публічна критика членами уряду кандидатів у президенти США могла чинити серйозний вплив на українсько-американські відносини", — заявив аналітик КВУ Денис Рибачок.

КВУ вважає, що питання медійної активності міністрів у соціальних мережах варто врегулювати шляхом внесення відповідних змін у внутрішні документи Кабміну та наказів Нацагентства з питань державної служби.

Також аналітик КВУ заявив, що подібна практика існує в більшості країн Європи. Зокрема, у Великій Британії діє спеціальна "Інструкція з використання соціальних медіа державними службовцями". Документ дозволяє користуватися соціальними мережами в робочий час, але закликає дотримуватися певних етичних правил. Зокрема, перевіряти достовірність опублікованої інформації, утримуватися від участі в конфліктних ситуаціях, уникати публікації повідомлень про особисте життя і т. д.

У разі, якщо держслужбовець ігнорує ці правила він отримає дисциплінарне покарання, яке може призвести до звільнення. При цьому це правило діє незалежно від того, публікацію розміщено на офіційній чи особистій сторінці у робочий чи вільний від роботи час.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme