У Києві суд заарештував нерухоме майно ТРЦ "Караван"

На майно популярного торгово-розважального центру, що на київській Оболоні, наклали арешт 

У Києві суд заарештував нерухоме майно Т…

Голосіївський районний суд Києва наклав арешт на нерухоме майно торгово-розважального центру "Караван" за адресою вулиця Лугова, 12 в Києві, який належить ПРАТ "Лекс Холдинг". Про це пише Depo.ua із посиланням на "112-Україна".

Крім ТРЦ заарештована також торгово-офісна будівля площею 10,5 тис. кв. м за тією ж адресою.

Згідно з повідомленням, арешт накладений у рамках кримінального провадження щодо нанесення збитків "ВТБ Банку". Досудове розслідування було відкрито 10 лютого цього року.

В березні 2013 року "ВТБ Банк" та ПРАТ "Лекс Холдинг" уклали кредитний договір про надання кредитної лінії на 75,81 млн доларів. Термін повернення кредиту закінчився 15 серпня 2016 року. Слідство вважає, що ПРАТ "Лекс Холдинг" не збирається погашати кредит, і лише для створення видимості вчинила кілька платежів у рахунок погашення на суму в 1,913 млн доларів, при цьому останній платіж був здійснений 24 лютого 2016.

Поліція вважає, що, не бажаючи повертати "ВТБ Банку" взятий кредит, ПРАТ "Лекс Холдинг" сформувало фіктивну заборгованість перед ТОВ "Центр юридичного обслуговування "Егида" (Харків) у розмірі 600 тис. гривень. У зв'язку з цим 7 вересня 2016 року Госпсуд Києва за позовом цього ж центру юридичного обслуговування "Егида" відкрив справу про банкрутство ПРАТ "Лекс Холдинг".

Поліція стверджує, що рішення розпочати процедуру банкрутства було прийнято, аби у подальшому мати можливість зняти обтяження на іпотечне майно з метою відчуження його третім особам, не повертаючи борг банку.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme