У Бахмуті народний депутат завадив поліції у перевірці озброєних людей

На блокпості у Бахмуті Донецької області під час перевірки осіб зі зброєю народний депутат завадив проведенню огляду

Як передає Depo.Донбас, про це повідомляють у відділі комунікації Нацполіції Донецької області.

Повідомляється, що близько 13:00 на блокпосту у Бахмуті поліцейські зупинили автобус "ПАЗ", в якому знаходились близько 20 осіб у камуфльованому одязі, а деякі в масках на обличчі. Транспортний засіб рухався в супроводженні одного з народних депутатів України.

"Під час перевірки осіб та огляду салону автобусу було виявлено мисливський карабін "СКС", який мав візуальні ознаки зміни конструкції", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на місце події була викликана слідчо-оперативна група поліції, представник дозвільної системи, але народний депутат забрав зброю до себе в автомобіль та поїхав з місця, не надавши можливості провести працівникам поліції необхідні слідчі дії.

У повідомленні поліції не вказано прізвище народного депутата, водночас за даними "Української правди", йдеться про депутата від "Самопомочі" Семена Семенченка.

"У поліції наголошують: ввезення в зону АТО або вивезення з неї зброї, навіть при наявності дозволу на володіння, перебуває під пильним контролем поліції. У разі порушень правил зберігання та користування зброю буде вилучено, а порушник притягнутий до відповідальності", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 25 січня ветерани АТО і, зокрема, деякі нардепи Володимир Парасюк та Семен Семенченко, перекрили ділянку залізниці Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу. Внаслідок цього було заблоковано рух 12 поїздів із загальною кількістю 700 вагонів. Згодом у районі міста Попасна Луганської області невідомі порізали рейки.

За даними "Укрзалізниці", станом на 15 лютого через блокування руху поїздів на Донбасі Україна не отримала майже 240 тис. тонн енергетичного вугілля, а галузь зазнала 53,5 млн грн збитків.

Також повідомлялося, що 15 лютого Кабмін України запровадив надзвичайні заходи в енергетиці у зв'язку із блокадою вивезення вугілля із непідконтрольних територій.

Крім того, учасники блокади на Бахмутській трасі заявляють про наміри її розширити ще й на автомобільні автошляхи.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme