UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Трамп відхрещується від таємних домовленостей з Росією

Президент США Дональд Трамп заявив, що ніхто з його команди не вів таємних домовленостей з представниками російського уряду під час виборчої кампанії, та спробував виправдати контакти екс-радника Майкла Флінна з російським послом у США

З відповідною заявою він виступив у четвер під час зустрічі з пресою в Білому домі, передає Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

"Я не мав спільних справ з Росією. Не телефонував на Росію роками, не мав розмов з росіянами", - заявив президент США.

Він також назвав "вивертом" недавні публікації американських ЗМІ про те, що люди з його команди вели домовленості з представниками російського уряду до виборів. Відповідаючи на уточнюючі запитання щодо зв'язків Пола Манафорта з РФ, Трамп заявив, що його колишній менеджер спростував озвучені у ЗМІ звинувачення, і він йому довіряє.

Водночас, Трамп охарактеризував останню розмову з Путіним по телефону "як дуже – дуже гарним спілкуванням".

Президент США також заявив, що не вважає контакт його екс-помічника Майкла Флінна з російським послом з питань санкції неправильним кроком. "Я не думаю, що він вчинив якось неправильно", - зауважив Трамп, додавши однак, що не давав нікому доручень вести якісь переговори. Своє рішення про відставку Флінна глава Білого дому пояснив тим, що той збрехав віце-президенту Майку Пенсу.

Нагадаємо, 14 лютого ЗМІ повідомили, що радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку через скандал, пов'язаний з його контактами з російським послом.

Зокрема, Флінну закидають його телефонні розмови з послом Росії в США Сергієм Кисляком, зокрема, з питань санкцій США проти Росії. Сам Флін у пояснювальному листі визнав, що "через швидкий темп розвитку подій, випадково надав обраному віце-президенту та іншим неповну інформацію про телефонні переговори з російським послом".

В Білому домі пояснили рішення щодо відставки тим, що президент втратив довіру до ключового радника у своїй адміністрації.

Виконуючим обов'язки радника президента США з нацбезпеки призначили генерала Джозефа Келлога.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme