Сумчанам нагадали, чому не треба дуже радіти коштовним подарункам

Податківці повідомляють, що спадщина та коштовні подарунки підлягають обов'язковому  декларуванню

Сумчанам нагадали, чому не треба дуже ра…

Сумчани, які у минулому році отримували доходи у вигляді спадщини чи дарунку коштів, майна, майнових чи немайнових прав, обов'язково мають подати до органу фіскальної служби за місцем реєстрації декларацію про майновий стан та отримані доходи у 2016 році, пише Depo.Суми з посиланням на департамент комунікацій сумської міськради.

При оподаткуванні спадщини чи подарунку застосовуються такі ставки податку на доходи фізичних осіб: нульова ставка, 5%, а також 18%. За нульовою ставкою оподатковується вартість власності, отриманої від члена сім'ї першого ступеня споріднення (батьки, чоловік або дружина, діти, у тому числі усиновлені).

Такі спадкоємці не зобов'язані подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи. Ставка податку 5% застосовується для будь-якого майна, отриманого від осіб, що не є членами сім'ї першого ступеня споріднення. Якщо ж спадщину отримує спадкоємець від спадкодавця-нерезидента або спадкоємець-нерезидент від спадкодавця-резидента, ставка податку становить 18%.

У податковій декларації про майновий стан і доходи за 2016 рік громадяни відображають суму отриманого доходу за звітний рік та визначають податкове зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб за одною із вказаних ставок та військового збору за ставкою 1,5%.
В податковій наголошують, що останній день подання декларації за 2016 рік – 3 травня 2017 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme