Розкрито подробиці життя вбитого брата лідера КНДР

Японський журналіст Йоджі Гомі (Yoji Gomi) у своїй книзі розкрив подробиці про особу зведеного брата лідера КНДР Кім Чен Ина, який був убитий в аеропорту Куала-Лумпура кілька днів тому

Свіжі коментарі репортера публікує японська газета Tokyo Shimbun, передає Depo.ua.

Зазначається, що книгу Гомі випустив у 2012 році. В її основу лягли особисті бесіди і електронне листування із загиблим.

За словами журналіста, Кім Чен Нам навіть до від'їзду з КНДР виступав за проведення реформ в країні. Пізніше він також неодноразово висловлював упевненість в тому, що північнокорейський режим без змін впаде, а Кім Чен Ин не протримається довго на посаді глави республіки.

У той же час Гомі стверджує, що Кім Чен Нам ніколи не бачився з молодшим братом, а під час особистих інтерв'ю, коли мова заходила про керівництво КНДР, він "потів і вів себе скуто". "Здавалося, що він намагався відчути, як його слова будуть сприйняті", - зазначив журналіст.

Він переконаний, що вбивство Кім Чен Нама може призвести до погіршення відносин між КНДР і Китаєм, давнім прихильником Пхеньяна. Це, за його словами, пов'язано з тим, що вбитий проживав на території КНР і навіть отримав гарантії безпеки від Пекіна. "Досі не було ніяких офіційних коментарів від Китаю з приводу цього інциденту. Це може вказувати на певне здивування з їхнього боку", - додав Гомі.

Нагадаємо, 14 лютого ЗМІ повідомили про вбивство Кім Чен Нама в аеропорту Малайзії. Згодом поліція країни підтвердила смерть брата північнокорейського лідера. Згодом з'явилося дві версії вбивства - отруйними голками або отруйною хустиною, яку Кім Чен Наму накинули на голову.

У цій справі вже затримали трьох підозрюваних. Малайзія пообіцяла передати тіло Кім Чен Нама посольству КНДР, але згодом висунула умову.

Південнокорейська розвідка з'ясувала, що лідер КНДР п'ять років полював на брата. Сьогодні ЗМІ повідомили, що Кім Чен Нама вбили шість людей через спадок, який той отримав від свого батька, минулого лідера Північної Кореї Кім Чен Іра.

За даними ЗМІ, Кім Чен Нам зник з КНДР після страти свого дядька і переховувався в Малайзії. Так, в 2014 році він був помічений в одному з ресторанів в столиці країни Куала-Лумпурі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme