UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Російський екс-депутат розповів, як під страхом смерті голосував за анексію Криму

У 2014 році, коли депутати Держдуми Росії голосували за анексію Криму, їх залякували "небезпекою для життя і особистою свободою"

Про це повідомив екс-депутат Держдуми Росії Денис Воронєнков в інтерв'ю "Обозревателю", передає Depo.ua.

"Те голосування несло небезпеку для життя і особистої свободи. Причому багатьом говорили, що хтось не проголосує, той від Держдуми на 50 метрів не зможе піти. Мій колега Ілля Пономарьов вже тоді перебував в конфронтації з владою, перебував у жорсткій опозиції. Він був досить публічною людиною не тільки на Росії, але й Україні...Я прекрасно розумів ті ризики, які є для мене і, в першу чергу, не для мене особисто, а для моєї сім'ї, для моїх дітей", – розповів Воронєнков.

Нагадаємо, у грудні 2016 року ЗМІ повідомили про переїзд Дениса Воронєнкова та його дружини Марії Максакової до Києва.

Нещодавно російське видання "Коммерсант" повідило, що Воронєнков дав ГПУ свідчення проти екс-президента Віктора Януковича. ЗМІ припустили, що за підсумками цієї бесіди генпрокурор України Юрій Луценко висунув Януковичу звинувачення в державній зраді.

14 лютого стало відомо, що він отримав українське громадянство. Воронєнков пояснив, що, не хотів миритися з системою і боявся за своє життя на Росії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme