UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Проти Флінна можуть порушити справу за брехню про розмови з Кисляком

Екс-помічник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн дав неправдиві свідчення про бесіді з послом Росії в Сполучених Штатах Сергієм Кисляком на допиті ФБР, в результаті чого йому можуть бути пред'явлені звинувачення

Про це повідомили джерела The Washington Post, передає Depo.ua.

За даними видання, Флінн заявив ФБР про те, що він не обговорював з Кисляком санкції відносно Росії, що нібито не відповідає дійсності.

При цьому газета зазначає, що дача завідомо неправдивих показань є особливо тяжким злочином і порушенням діючих положень законодавства країни. Однак WP уточнює, що рішення про висунення звинувачень щодо Флінна має прийняти міністерство юстиції США.

Нагадаємо, 14 лютого ЗМІ повідомили, що радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку через скандал, пов'язаний з його контактами з російським послом.

Зокрема, Флінну закидають його телефонні розмови з послом Росії в США Сергієм Кисляком, зокрема, з питань санкцій США проти Росії. Сам Флін у пояснювальному листі визнав, що "через швидкий темп розвитку подій, випадково надав обраному віце-президенту та іншим неповну інформацію про телефонні переговори з російським послом".

В Білому домі пояснили рішення щодо відставки тим, що президент втратив довіру до ключового радника у своїй адміністрації.

Виконуючим обов'язки радника президента США з нацбезпеки призначили генерала Джозефа Келлога.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme