Прокуратура хоче забрати майже 200 гектарів у верткого орендаря

Без згоди орендодавця землю передано у суборенду приватному підприємству для ведення товарного сільськогосподарського виробництва

Прокуратура вимагає повернути у державну власність 172 га землі, які протиправно використовуються недобросовісним орендарем, повідомляє Depo.Суми з посиланням на прес-службу обласної прокуратури Сумщини.

Органи прокуратури області, реалізуючи функцію представництва в суді, продовжують роботу щодо припинення порушень, що відбуваються під час користування землями державної власності.

Так, прокуратурою області встановлено, що у 2014 році громадянином для ведення фермерського господарства на пільгових умовах поза конкурсом одержані в оренду земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності, розташовані на території Буринського району області.

Як повідомила прокурор відділу прокуратури Сумської області Альона Кошлякова, майже одразу, в порушення умов договору та вимог земельного законодавства, без згоди орендодавця їх передано у суборенду приватному підприємству для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Ураховуючи зазначені порушення, прокуратурою області до Буринського районного суду спрямовано позов в інтересах Головного управління Держгеокадастру у Сумській області про розірвання договорів оренди земельних ділянок загальною площею 172 га та вартістю понад 5 млн грн, визнання недійсними договорів суборенди.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme