Президента "Укртрансгазу" відсторонили від посади

"Нафтогаз України" відсторонив від виконання обов'язків президента "Укртрансгазу" Ігоря Прокопіва

Таке рішення схвалило правління компанії та затвердила наглядова рада "Нафтогазу", повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу відомства.

Як зазначається, при проведенні аудиту незалежною фірмою Deloitte & Touche була виявлена низка порушень під час офіційної перевірки рахунків "Укртрансгазу".

За цим фактом провели розслідування, як зовнішнім аудитором, так і новоствореним органом внутрішнього аудиту "Нафтогазу", який звітує аудиторському комітету наглядової ради. "Розслідування підтвердили попередні висновки і допомогли зібрати більше доказів неналежного управління у сфері закупівель. Наявні факти порушень спонукали до подальших паралельних розслідувань, що охоплює більш широке коло питань", - зазначили у "Нафтогазі".

У зв'язку з цим компанія вирішила відсторонити Прокопіва від обов'язків президента "Укртрансгазу". У відповідності зі статутом компанії, управління компанією візьме на себе перший віце-президент "Укртрансгазу" Мирослав Хімко.

У "Нафтогазі" запевняють, що зміни в керівництві не вплинуть на постачання газу українським споживачам, а транзит газу буде тривати в повному обсязі згідно з контрактними зобов'язаннями.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme