Нідерланди просять Україну відновити пошуки місці катастрофи MH17

Українська сторона навесні повинна відновити пошукові роботи для виявлення людських останків на місці падіння літака рейсу MH17 на Донбасі

Про ці очікуваннях Нідерландів від Києва в четвер, 16 лютого, заявив міністр юстиції країни Стеф Блок, передає Depo.ua з посиланням на DW.

"Наші контактні особи в регіоні повідомили, що відновлять пошук тіл загиблих і особистих речей навесні, як тільки зійде сніг", - про це йдеться в листі Блока до парламентаріїв.

При цьому, Блок заперечує заяви преси, про те, що на Донбасі "ще багато чого можна знайти".

Як відомо, в січні 2017 року нідерландський журналіст знайшов на Донбасі фрагмент кістки однієї з жертв трагедії.

Члени сімей загиблих тоді заявили, що домагатимуться нових пошукових робіт.

"Ми не хочемо, щоб будь-які останки людей залишилися покинутими", - підкреслив тоді Еверт ван Зейтвелд, глава фонду жертв MH17.

Нагадаємо, 15 лютого міжнародна команда розслідувачів Bellingcat оприлюднила доповідь, в якій говориться про те, що перевезення установки "Бук", з якої імовірно було збито літак рейсу MH17, здійснював відставний російський генерал-майор Сергій Дубинський.

Дубинський повністю заперечує свою причетність до трагедії.

Довідка: "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий на Сході України 17 липня. На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули.

Нідерланди і Малайзія запропонували створити міжнародний трибунал у цій справі. Україна підтримала цю ідею. Єдиною країною, яка виступає категорично проти створення трибуналу, є Росія, хоча вона і звинувачує в катастрофі українських військових.

У жовтні 2015 року Міжнародне розслідування вже довело:"Боїнг" був уражений ракетою з установки "Бук" з території, підконтрольної бойовикам.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme