Навесні цього року відтворять міст Коцебу

За результатами експертного дослідження було складено технічне завдання на реставраційне відновлення деталей моста

Як передає Depo.Одеса з посиланням на прес-службу Одеської міської ради, старовинні решітки моста Коцебу по вулиці Буніна з'являться на місці вже на початку березня цього року.

У 2016 році в ході капітального ремонту шляхопроводу по вулиці Буніна - моста Коцебу - були демонтовані чавунні деталі перильного огородження та інші автентичні деталі конструкції моста. Стан цих деталей було вивчено фахівцями "Інституту електрозварювання ім. Патона " НАН України. За результатами експертного дослідження було складено технічне завдання на реставраційне відновлення деталей моста. Ці роботи проводяться підрядною організацією на спеціалізованому підприємстві в місті Бровари Київської області.

Днями співробітники управління з питань охорони об'єктів культурної спадщини міськради відвідали підприємство і перевірили хід робіт по реставрації автентичних елементів моста Коцебу.

На сьогоднішній день, виходячи з висновку експертів інституту Патона, підрядною організацією було виконано лазерне сканування для подальшої реставрації або реставраційного відтворення чавунних елементів огорожі та освітлення мосту. В ході інспекції представники управління з питань охорони об'єктів культурної спадщини міськради встановили, що знову відтворені деталі чавунного лиття ідентичні автентичним елементам, виконаним в свій час за моделями ручної роботи до неповної симетричності, викликаної людським фактором.

Закінчення робіт по реставраційному відтворенню чавунних елементів огорожі моста планується на березень поточного року, після чого ці елементи будуть доставлені в Одесу. Тоді ж почнеться другий етап капітального ремонту моста Коцебу, включаючи монтаж відновлених і відреставрованих елементів на свої місця, проведення ремонту сходів, що ведуть до мосту, і благоустрій прилеглої території.

Нагадаємо, що у грудні 2016 року в зв'язку із завершенням першого етапу робіт з капітального ремонту (реабілітації) шляхопроводу по вулиці Буніна було відновлено автомобільний і пішохідний рух по мосту Коцебу.

Завершення всіх робіт з капітального ремонту мосту Коцебу заплановано на квітень-травень 2017 року.

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme