Насалик заспокоює, що дефіциту вугілля нема

В Україні немає дефіциту вугілля, а уряд вживає заходів щодо економії вугілля антрацитної групи, який поставляється з тимчасово непідконтрольних територій Донбасу.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу Міненерговугілля України.

За його словами, наразі уряд вживає низку заходів, які дозволили заощадити 3,5 млн тонн антрацитового вугілля. Зокрема, зазначив Насалик, проекти в гідроенергетиці дозволили заощадити 400 тис. тонн вугілля групи "А".

Також завдяки лінії електропередач від Рівненської АЕС до підстанції "Київська" економія склала 1,4 млн тонн вугілля, переведення двох блоків Зміївської ТЕС на вугілля газової групи дозволить економити додатково 1,3 млн тонн антрациту.

Крім того, планується переведення блоків Трипільської ТЕС з антрацитового на газове вугілля. "Ро об'єднаній енергосистемі у нас немає критично малих запасів вугілля", - запевнив міністр.

Нагадаємо, що 15 лютого Кабінет Міністрів України запровадив надзвичайні заходи в енергосистемі України через блокування постачання антрацитового вугілля на українські ТЕЦ.

У Кабміні зараз обговорюється питання створення держрезерву вугілля антрацитової групи у розмірі 30% від загальної потреби.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme