Надзвичайний стан в енергетиці: Кому в Полтаві не вимикатимуть світло

До переліку областей, де застосують обмеження споживання електроенергії, потрапила і Полтавська область, як один із промислово потужних регіонів

Надзвичайний стан в енергетиці: Кому в П…

Полтавщина готова до надзвичайного стану в енергетиці, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на прес-службу Полтавської ОДА.

17 лютого згідно з розпорядженням Уряду № 103 в Україні набуде чинності надзвичайний стан в енергетиці. Діятиме він з 17 лютого до 17 березня. Ним застосовуватимуться графіки погодинного відключення електроенергії кінцевим споживачам. Окрім того, передбачено регулярний техогляд енергоблоків атомних електростанцій у вихідні дні з метою зниження навантаження на енергоблоки і, в разі необхідності, розвантаження їх.

"Ми готові до надзвичайного стану в енергетиці, прокоментував голова Полтавської ОДА Валерій Головко. На сьогоднішній день на Полтавщині обмеження споживання ще не діють. Проте ми вже відпрацьовували необхідні механізми, ще у 2014 році розробили схеми відключень та графіки по всій області", - прокоментував голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

За словами профільного заступника голови Полтавської ОДА Олега Пругла, узгоджені схеми надзвичайно важливі, аби уникнути аварій та поривів ліній електропередач під час неконтрольованих відключень. Такі випадки були у 2014 році на перших етапах запровадження надзвичайного стану в енергетиці. Які саме ділянки відключатимуться в першу чергу цього разу і які підприємства забезпечуватимуться енергією, визначать після того, як область отримає обсяги обмежень.

"Будемо співпрацювати із промисловими підприємствами, домовлятися, щоб вони переходили на нічну зміну згідно з напрацьованими схемами. Є великі підприємства, які споживають багато електроенергії. Тому з ними домовлятимемося насамперед. Будуть також вжиті всі заходи, щоб безперебійно працювали котельні, лікарні, і операційні зокрема, інші соціально важливі заклади, щоб помешкання жителів області не залишилися без тепла", - зауважив Олег Пругло.

Що ж до графіків відключення та часу, на який відключатимуть електропостачання, то вони залежатимуть від обмежень і температурного режиму. До речі, на сьогодні підприємства теплоенергетики Полтавщини працюють у звичному режимі. Зокрема, і Кременчуцька ТЕЦ, яка забезпечена основним паливом (природній газ) і має запас резервного - мазуту.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme