МЗС: ОБСЄ вкотре підтвердила порушення Росією "Мінська"

Міністерство закордонних справ України прокоментувало доповідь Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ від 16 лютого "Складне становище цивільного населення, яке постраждало від конфлікту на сході України" за травень-вересень 2016 року

Про це повідомляє прес-службу Depo.ua з посиланням на перс-службу міністерства.

У МЗС зазначили, що Доповідь "в черговий раз підтвердила грубі порушення Росією і підтримуваними нею незаконними збройними формуваннями Мінських домовленостей і прав людини на тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей".

У Доповіді наголошується, що за підсумками обстрілу російськими окупаційними військами і бойовиками пошкоджено та зруйновано безліч приватних домоволодінь та об'єктів життєво важливої інфраструктури.

"Російські гібридні війська продовжували розміщувати озброєння і військову техніку в населених районах, що супроводжувалося захопленням адміністративних будівель, використовували дахи житлових будинків для розміщення вогневих позицій", - йдеться в повідомленні на сайті МЗС України.

Крім того, в МЗС України зазначили, що в СММ ОБСЄ упустили "критичні питання гуманітарної порядку денного, зокрема вбивства, зникнення і незаконне утримання місцевих жителів на окупованих територіях Донбасу, безкарність російських військових і бойовиків, захоплення майна, перешкоджання діяльності міжнародних гуманітарних організацій".

"Наявність на окупованій частині Донбасу значної кількості фактично закритих для спостерігачів ОБСЄ районів не дозволила СММ надати документу дійсно комплексного і всеосяжного характеру", - відзначили в МЗС.

У повідомленні міністерства відповідальність за страждання місцевого населення на окупованих територіях покладено на РФ, яка продовжує поставляти озброєння на Донбас.

"Закликаємо Росію негайно приступити до виконання своїх зобов'язань згідно з Мінськими угодами, насамперед припинити обстріли, забезпечити повний та безперешкодний доступ СММ, в т. ч. тимчасово неконтрольованого Урядом України ділянці українсько-російського державного кордону, звільнити всіх заручників і незаконно утримуваних осіб, вивести свої війська, озброєння і військову техніку з території України", - підсумували в МЗС.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme