Мінекології ініціює відставку голови Держекоінспекції

Комісія Міністерства екології та природних ресурсів виявила серйозні порушення законодавства Державної екологічної інспекції України

Про це повідомив міністр екології Остап Семерак на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

За його словами, порушення виявили під час комплексної перевірки діяльності ДЕІ за період з червня 2015 року по січень 2017 року. "Я ознайомився з актами перевірки і у мене поки складається враження, що за цей період в ДЕІ замість того, щоб займатися охороною навколишнього природного середовища, планомірно вибудовувалася корупційна піраміда, завдання якої - тиск на бізнес, здирництво та отримання хабарів", - написав Семерак.

Він пообіцяв 21 лютого представити всі матеріали перевірки на Колегії Мінприроди і паралельно передати їх у правоохоронні органи.

"У той же час перед урядом України буду ініціювати звільнення з посади керівника ДЕІ Заїки Андрія Миколайовича. Це моя принципова позиція, і я розраховую на підтримку уряду, коаліції, громадськості, кожного бізнесмена, якого "доїла" ДЕІ і кожного громадянина, оскільки від екологічних проблем страждає кожен з нас", - вказав Семерак.

Міністр також оприлюднив фото пересувної лабораторії Держекоінспекції у Чорному морі.

"Правда, невідомо скільки разів вона виконувала свої прямі функції, а от місце для релаксу сильних світу цього, які шумно там постійно відпочивали - підтверджений факт. Що ж хлопці, видно, стомилися "охороняти навколишнє середовище". Іронізую. Насправді, це жлобство і робота для правоохоронних органів", - резюмував Семерак.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme