UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Миколаївська прокуратура після критики Луценка відзвітувала щодо злочинних угрупувань

У прокуратурі повідомили, що ще в січні оголосили про підозру п'ятьом злодіям, на рахунку яких близько 20 крадіжок та грабежів

Миколаївська прокуратура після критики Л…

Після того, як генпрокурор України Юрій Луценко розкритикував миколаївських правоохоронців, які не можуть "знайти" злочинні угрупування, прокуратура області повідомила про результати роботи у цьому напрямку. Про це повідомляє Depo.Миколаїв.

Як зазначили в прес-службі відмоства, за належного процесуального керівництва прокуратури Миколаївської області та з урахуванням зібраних доказів у січні шести мешканцям Корабельного району оголосили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень у складі організованої групи за ч. 5 ст. 185 (крадіжка) та ч. 5 ст. 186 КК України (грабіж).

Встановлено, що вказані особи упродовж 2016 року, заздалегідь плануючи свою злочинну діяльність, систематично вчиняли грабежі та крадіжки чужого майна, проникаючи в приміщення магазинів, кафе, авто на території Центрального, Інгульського та Корабельного районів Миколаєва. Під час досудового розслідування встановлено вже 17 епізодів їхньої злочинної діяльності. Також перевіряється їхня причетність до скоєння низки інших аналогічних злочинів.

За погодженим із процесуальним керівником клопотанням слідчого п'яти учасникам злочинної групи обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, ще одному – домашній арешт. На сьогодні у кримінальному провадженні виконуються остаточні слідчі дії. Наприкінці лютого 2017 року обвинувальний акт планується скерувати до суду для розгляду по суті.

Також у прокуратурі повідомили, що за результатом проведеної на початку лютого наради прокурором області Тарасом Дунасом з правоохоронцями стосовно протидії організованим формам злочинності прокуратурі від оперативних служб повідомили про фіксацію протиправної діяльності ще двох організованих злочинних груп, які на даний час перевіряються.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme