UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Майбутнє реабілітаційного центру для бійців АТО в Ужгороді таки "туманне"

Минулого року будівництво Центру стартувало, заклали навіть символічну капсулу часу, однак на продовження робіт коштів немає

Майбутнє реабілітаційного центру для бій…

Про це Depo.Закарпаття поінформувала прес-служба Ужгородської міськради.

Міськрада Ужгорода кількома роками раніше виділила для Центру ділянку і будівлю колишньої котельні без фінансових зобов'язань щодо будівництва. Представники громадських організацій інвалідів, активісти запевняли, що є домовленість із Посольством Японії в Україні про виділення близько 24 мільйонів гривень на будівництво.

Загальна кошторисна вартість проекту – біля 36 мільйонів, передбачалося, що проект подадуть на співфінансування з державних бюджетних програм, частково долучать гроші з обласного та міського бюджету. Минулого року будівництво Центру стартувало, заклали навіть символічну капсулу часу, однак на продовження робіт коштів немає.

Міськрада, як вимагає законодавство, торік виділила 2 мільйони гривень: 100 тисяч гривень на умовах співфінансування, ще 1,9 мільйона за іншим фінансовим механізмом. З обласного бюджету теж надали 1 мільйон гривень.

Однак японські дипломати повідомили, що підхід щодо допомоги цієї країни змінився – вони можуть фінансувати придбання обладнання. Надавати кошти з міського і обласного бюджетів (10%) можна за умови співфінансування з інших джерел, тому наразі шукатимуть альтернативні шляхи продовження будівництва Центру.

Нагадаємо, за словами губернатор Закарпаття Геннадія Москаля, інформація про припинення фінансування будівництва Спортивно-реабілітаційного центру для інвалідів та учасників АТО в Ужгороді не відповідає дійсності

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme