Логвинський: Радикали у ПАРЄ війну на Донбасі називають внутрішнім конфліктом

Деякі європейські політики радикально налаштовані щодо ситуації на сході в Україні та вважають, що це - внутрішній конфлікт

Про це заявив віце-президент ПАРЄ, нардеп Георгій Логвинський в інтерв'ю "РБК-Україна", передає Depo.ua.

Він зазначив, що європейці досі не мають конкретної стратегії щодо ситуації на Донбасі, втім існують окремі бачення певних груп депутатів.

"Аж до того, що французький депутат, яка поїхала до Криму, на питання: "Чому ви не взяли в Україні офіційний дозвіл на поїздку на півострів, коли про це вас просило МЗС Франції і ви б в'їхали туди абсолютно легально?" відповіла: "А я в Україну не в'їжджала, я в'їжджала до Криму", - навів приклад Логвинський.

Він пояснив, що насправді таких радикально налаштованих депутатів мало, втім у європейських політичних колах побутує думка, що потрібно здійснювати тиск на Україну.

"За їхньою версією, питання Криму - зняте, на Донбасі - внутрішній конфлікт, в Україні сталася революція і далі всі відомі нам казки. Існує інша думка, про те, що за останні 100 років ми не знаємо ні одного замороженого конфлікту, який би було вирішено. Але прихильники залишити все як є, кажуть, мовляв, так краще, так само людей не вбивають. У цьому плані існують першим пунктом вибори. Але по суті це шлях легітимізації злочинців", - наголосив Логвинський.

Він додав, що українська делегація намагається донести до світової спільноти, що конфлікт на Донбасі не є питанням суто внутрішньої політики України, але питанням міжнародної безпеки.

Нагадаємо, раніше Логвинський заявив, що у ПАРЄ є намагання внести зміни в нинішній регламент, які дозволять російській делегації повернутися до сесійної зали

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme