Контрабанда рекордної партії героїну в Харкові: Підозрюваним призначили заставу 3,2 млн грн

Харківський суд продовжив тримання під вартою двох іноземців, підозрюваних у контрабанді найбільшої в історії міста партії героїну

Контрабанда рекордної партії героїну в Х…

Як повідомляє Depo.Харків, про це йдеться в ухвалі Київського райсуду Харкова від 17 січня 2017 року.

Підсудні – уродженець пакистанського міста Пешавар, громадянин Пакистану та уродженець пакистанського села Шакрі Вакілан, громадянин Іспанії. Обох підозрюють у скоєні злочину за ч. 2, 3 ст. 307 Кримінального кодексу (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотиків, вчинені організованою групою).

Прокурор попросив суд продовжити тримання під вартою підозрюваних. У свою чергу захист попросив замінити тримання під вартою на запобіжний захід, не пов'язаний із перебуванням у СІЗО.

Заслухавши докази сторін, суд зазначив, що застосування більш м'яких запобіжних заходів не забезпечить належної процесуальної поведінки обвинувачених. Таким чином, суд ухвалив продовжити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою обом підозрюваним до 17 березня 2017 року.

Однак суд встановив підозрюваним заставу в розмірі 3,2 млн грн кожному.

Як повідомляв Depo.Харків, 17 листопада 2014 року в Харкові поліція затримала громадянина Пакистану та Іспанії, у яких були вилучені близько 20 кг героїну. Під час слідства правоохоронці з'ясували, що наркотики були заховані в меблях, що прибули ще у вересня 2014 року в Україну з Пакистану через одеський порт.

Спочатку затримані планували переправити наркотики на Росію, однак через складності транспортування через зону АТО, вирішили відправити героїн у Європу.

Вилучена партія наркотиків оцінюється у 2 млн дол. У партії налічувалося 100-150 тисяч доз. За цим фактом відкриті провадження за ч. 3 ст. 305 (контрабанда) та ч. 3 ст. 307 (незаконне зберігання й транспортування наркотиків) Кримінального кодексу.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme