Католики хочуть забрати у житомирян краєзнавчий музей

Будівля музею споруджена римо-католицькою церквою сто років тому

Католики хочуть забрати у житомирян крає…

Учора, 16 лютого, постійна комісія Житомирської обласної ради з гуманітарних питань розглянула звернення управління Київсько-Житомирської дієцезії римо-католицької церкви в Україні щодо передачі їй приміщення комунального закладу "Житомирський краєзнавчий музей" обласної ради. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на прес-службу Житомирської обласної ради.

Представник дієцезії повідомив, що будівля музею споруджена на початку 20 століття стараннями римо-католицької церкви для власних потреб. У цьому будинку було помешкання для священиків, що працювали в парафії та школах. Тому церква звертається з проханням вирішити питання повернення будівлі.

Представник управління культури облдержадміністрації повідомив, що підстав для безоплатної передачі будівлі приміщення музею немає, оскільки будівля може бути вилучена лиши за умови надання музею іншого рівноцінного приміщення. Більше того, будівля є об'єктом культурної спадщини, тому рішення про її вилучення приймається за погодженням з центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері культури та мистецтв.

Депутати запропонували детально вивчити це питання за участю представників міської та обласної влади, музею, католицької церкви, громадськості, щоб ухвалити остаточне рішення про долю приміщення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Житомир

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme