UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Харківська мерія встановить меморіальні дошки видатним мешканцям міста

Меморіальні дошки кільком видатним харків'янам планується встановити на міських будівлях у Харкові

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі Харківської міської ради, таке рішення було прийнято сьогодні, 17 лютого, під час засідання міської комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища.

Зокрема, меморіальну дошку встановлять генеральному директору КП "Харківводоканал" з 1995 по 2015 рік Івану Коріньку - на будівлі по пр. Ювілейному, 28-а, видатному конструктору рекордно-гоночних автомобілів ХАДІ Володимиру Нікітіну - на фасаді будівлі по вул. Ярослава Мудрого, 25, генералу-лейтенанту міліції Віталію Музиці - на будівлі по вул. Чернишевській, 94, правозахиснику та громадському діячеві Петру Григоренку - на вул. Пушкінській, 79.

Також в Харкові з'являться меморіальні таблички, які увічнять пам'ять воїнів-інтернаціоналістів. Так, на будівлі Харківської спеціалізованої школи №18 по вул. Іллінській, 40 встановлять меморіальну дошку Віталію Смирнову і Валерію Черевику, на будівлі школи №15 по вул. 12 Квітня, 14 - Олександру Бабичу, Сергію Волошку та Олександру Перепичаю, на будівлі ліцею №141 по вул. Бучми, 44-є - Олегу Літкевичу, Сергію Орлову, Володимиру Сіталу, на будівлі школи №135 по вул. Сумгаїтській, 1 - Віталію Платонову.

Як повідомив під час засідання топонімічної комісії перший заступник міського голови Ігор Терехов, з ініціативи міської влади та медиків міста також планується встановити меморіальну дошку видатному хірургу, одному із засновників української хірургічної школи, академіку Олександру Шалімову.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme