Гройсман сказав, коли Україна відмовиться від антрациту

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє про намір вже наступного опалювального року скоротити споживання антрацитового вугілля українськими ТЕЦ на 3 млн тонн 

Про це він заявив сьогодні на зустрічі з аграріями, передає Depo.ua.

"Якщо хтось скаже, що уряд недостатньо зробив для енергобезпеки, то це пусті слова. Ми побудували дві лінії електропередач з Хмельницької і Ровенської станцій, щоб забезпечити енергією центр країни. У березні ми закінчуємо модернізацію одного блоку на Трипільській станції по переходу від антрацитової групи вугілля до газової. Це означає, що наступного опралювального сезону десь біля 2,5-3 млн тонн антирацитового вугілля ми зможемо зекономити. Було 9 млн тонн споживання, а буде 6 млн тонн споживання, наступного року - ще на 2,5-3 млн тонн", - зазначив Гройсман.

Всього, за його даними, Україна споживає 24 млн тонн вугілля, з яких 9 млн тонн - вугілля антрацитової групи.

Гройсман також сподівається, що до 2020 року Україені вдасться відмовитися від імпрорту газу. "Я думаю, що у 2020 році ми зможемо відмовитися від імпорту газу, тому що ми маємо надра, які ми розвідуємо і будемо збільшувати обсяг добичі газу", - сказав глава уряду.

Нагадаємо, що 15 лютого Кабінет Міністрів України запровадив надзвичайні заходи в енергосистемі України через блокування постачання антрацитового вугілля на українські ТЕЦ. У зв'язку з цим 16 лютого президент Петро Порошенко скликав термінове засідання РНБО.

У Кабміні зараз обговорюється питання створення держрезерву вугілля антрацитової групи у розмірі 30% від загальної потреби.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme