Геращенко повідомила, про що говоритиме Клімкін на засіданні "нормандської четвірки"

Під час засідання "нормандської четвірки" в Мюнхені українська делегація насамперед має намір порушити питання припинення вогню і відведення озброєння на Донбасі, а також звільнення заручників

Про це розповіла перший заступник голови Верховної Ради, член гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи на переговорах у Мінську Ірина Геращенко, передає Depo.Донбас з посиланням на "Радіо Свобода".

"У мене сьогодні була розмова з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним. Українська сторона буде ставити ключовими два питання. У першу чергу - це безпека. В Авдіївці - просто кошмар. За останні два тижні обстрілами зруйновано 327 будинків, серед них 14 багатоповерхівок і 313 приватних будинків. Обстріли тривають. Важливо, щоб була виконана і домовленість, досягнута на переговорах у Мінську 15 лютого - відведення важкої техніки по всій лінії розмежування", - зазначила Геращенко.

За її словами, друге питання, яке буде порушувати на зустрічі Павло Клімкін - звільнення заручників.

"Він буде говорити не лише про тих заручників, які перебувають в ОРДЛО, а й про тих політв'язнів, яких утримують у Росії. Ми маємо тривожні сигнали про переведення так званих кримських диверсантів із Лефортовської в'язниці в Крим. А це означає, що до них не потрапить український консул", - заявила Геращенко.

Нагадаємо, в Мюнхені 17 лютого розпочалася 53-тя щорічна конференція з питань безпеки. У рамках конференції проведе зустріч і "нормандська четвірка" за участю міністрів закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme